Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un bărbat şi un copil, de urgenţă la spital, în Dej. Ce i-au făcut ursoaicei, ca să o enerveze

Sunday, 30 August 2015, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

Un apel la 112 a anunțat în această dimineață faptul că două persoane au fost rănite de un urs pe raza localității Batin. La fața locului au intervenit două echipaje de prim-ajutor de la Dej care au găsit un bărbat în vârstă de 42 de ani și un minor în vârstă de doar 13 ani, răniți în urma atacului animalului sălbatic.

Potrivit primelor informații, incidentul a avut loc în această dimineață la o stână de oi, situată în apropierea unei păduri de pe raza localității Batin. Primul atacat de urs a fost minorul în vârstă de 13 ani, care a fost scăpat din ghearele animalului de către un cioban în vârstă de 42 de ani. Minorul a fugit repede în sat pentru a căuta ajutor, iar bărbatul a continuat „duelul” cu ursul. Câinii de la stână au alungat în cele din urmă ursul, iar apoi un vecin l-a transportat pe bărbat în sat, cu un tractor, pentru a fi preluat ulterior de ambulanță.

Personalul medical ajuns la fața locului a acordat victimelor primul ajutor, după care le-au transportat la Spitalul Municipal Dej pentru îngrijiri medicale și investigații suplimentare, scrie dej24.ro.

Ciobanul în vârstă de 42 de ani se află în stare gravă cu multiple plăgi și urme de mușcături, în timp ce băiatul, care a suferit doar câteva plăgi și echimoze, se află în stare stabilă.

Potrivit unor săteni, cele două victime ar fi încercat să alunge o ursoaică dintr-un lan de porumb, iar instinctul matern al acesteia ar fi declanșat atacul.

Ambele victime au fost transportate mai departe la Cluj-Napoca pentru investigații amănunțite.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL