Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tribunalul București a respins redeschiderea unui dosar corupție care îl viza pe Gabriel Oprea

Monday, 14 October 2019, 10:43 Sursă: REALITATEA.NET

Dosarul în care apărea numele lui Gabriel Oprea îi viza și pe milionarii Tiberiu Urdăreanu și Dumitru Nicolae (Niro). Oprea a respins acuzațiile la vremea respectivă.

Tiberiu Urdăreanu a reclamat la DNA în urmă cu mai mulți ani faptul că fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea i-ar fi cerut câteva sute de mii de euro, bani care ar fi fost necesari pentru partid. Discuția s-ar fi purtat în prezența lui George Maior, iar de la omul de afaceri Nicolae Dumitru s-ar fi cerut aceeași sumă de bani, tot de către Gabriel Oprea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Tribunalul București este instanța care trebuie să se pronunțe  pe ordonanța prin care procurorii DNA cer confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul penal generat de denunțul patronului grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, împotriva fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Sentinta Tribunalului: "In temeiul art. 335 alin. (4) si (41) CPP constata netemeinicia ordonantei nr. 64/C1/2019 din data de 22.05.2019 a Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie prin care s-a dispus redeschiderea urmaririi penale in dos. nr. 1024/P/2015 al Pachetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si in consecinta respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale sus-mentionate. In baza art. 275 alin. (3) CPP cheltuielile judiciare avansate raman in sarcina Statului Roman. Definitiva."


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL