Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Berbeceanu, învestit în funcția de prefect al Capitalei. Orban: "Va fi un prefect foarte bun"

Friday, 23 October 2020, 13:13 Sursă: Realitatea.net

"Numirea mea în funcția de prefect al Municipiului București mă onorează și, în egală măsură, mă responsabilizează și mă provoacă. Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari. (...) Am convingerea că împreună le vom face față. (...) Vreau să îi asigur pe colegii din prefectură de tot sprijinul și colegialitatea mea și împreună să îi asigurăm pe cetățeni că le vom oferi soluții, și nu scuze și justificări. Îl asigur pe primarul general de toată deschiderea și de o colaborare excepțională pe care o vom avea", a afirmat Traian Berbeceanu, în discursul susținut cu acest prilej
 
El a precizat că îl califică pentru acest post responsabilitatea, dar și experiența în administrație. "Sper că împreună cu colegii și profitând de expertiza acestora vom face lucruri pune pentru bucureșteni", a mai spus noul prefect al Capitalei. 

Berbeceanu a adăugat că misiunea pe care o are nu va fi ușoară, și asta în contextul actual al pandemiei de coronavirus: "Suntem în pandemie, urmează sezonul rece, alegerile parlamentare..."

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Berbeceanu este un om integru, ferm şi care acţionează în baza legii, șeful Executivului precizând că fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba va fi un prefect foarte bun pentru că are capacitatea de conduce forţele de ordine şi de a gestiona situaţiile de criză.
 
"Cariera pe care a avut-o până astăzi, faptul că e un om corect, cinstit, ferm, care acţionează în baza legii şi prefectul trebuie să fie cel care asigură respectarea legii. E un om integru, care are capacitatea de a conduce toate forţele de ordine, care are capacitatea de a gestiona situaţiile de criză. Ca atare, cred că Traian Berbeceanu va fi un prefect foarte bun la Bucureşti”, a declarat premierul, întrebat ce îl recomandă pe Traian Berbeceanu pentru funcţia de prefect al Capitalei.

Prezent la eveniment, Marcel Vela a afirmat: ”Am încredere că își va face datoria la cel mai mare nivel. Îl cunosc, am colaborat la MAI -fiind directorul de cabinet- la un nivel deosebit. Este un profesionist, un om dedicat, dar, esențial, este un patriot care își iubește țara”.

Traian Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, revocat joi seara din funcție printr-o hotărâre de guvern. Cojanu a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL