Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, relatată amplu în presa internațională

Sunday, 15 November 2020, 00:11 Sursă: realitatea.net

 

Euronews precizeaza ca incendiul a cuprins sectia in care erau ingrijiti pacientii cu Covid in stare grava.

BBC  relatează că „un medic din cadrul Spitalului Judetean Neamt a fost ars pe o mare parte a corpului, dupa ce a incercat sa salveze pacientii internati in Sectia ATI”.

Reuters notează: „Un incendiu ucide zece persoane într-un spital COVID românesc”.

Și Associated Press amintește în relatarea tragicului incendiu că managerul spitalului județean a fost numit în urmă cu trei săptămâni și de sacrificiul medicului de gardă de la ATI, care a salvat, cu prețul propriei vieți, mai mulți pacienți din saloanele ATI, având arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Și Al Jazeera relatează despre incendiul din spitalul COVID din Piatra Neamț în care au murit cel puțin 10 persoane: „În mare măsură scutită când primul val al coronavirusului a lovit Europa, România a văzut în ultimele săptămâni un număr tot mai mare de cazuri și internări COVID. (...)  Sistemul său de sănătate slăbit suferă din cauza lipsei mari de medici, în special în orașele mici”.

Le Monde, care a preluat o informare a AFP, scrie ca incendiul de la Neamt „este cel mai grav incendiu din România, care a avut loc dupa tragedia din octombrie 2015, din clubul bucurestean Colectiv”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL