Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tot ce trebuie să ştii despre detoxifierea de zahăr. Ce trucuri folosesc nutriţioniştii

Thursday, 29 March 2018, 09:27 Sursă: REALITATEA.NET

Cred că ai constatat deja că regula este una destul de simplă, însă foarte dificil de urmat. Practic, cu cât consumi mai des zahăr, cu atât poftești mai mult la el! Astfel că este un cerc vicios din care îți este foarte greu să ieși dacă nu ai o voință de fier.

Dacă vrei să faci o detoxifiere de zahăr, există câteva trucuri pe care nutriționiștii le recomandă, însă trebuie să te pregătești pentru că nu va fi deloc ușor dacă ești mare consumatoare de dulciuri.

Detoxifiere de zahăr: cele mai bune trucuri oferite de un nutriționist

Elimină din dietă alimentele procesate

Ca să scapi de pofta de zahăr, trebuie să elimini din dietă alimentele procesate și dulciurile din comerț. Soluția este una radicală, deoarece doar în acest fel vei reuși să scapi de această dependență. ”Nu mai consuma zahăr. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât vei reduce pofta de dulciuri”, explică Elissa Goodman, un nutriționist citat de byrdie.co.uk

Dacă vei înlocui alimentele procesate cu cele integrale, proaspete și cu valoare nutrițională ridicată, vei constata că, în decurs de câteva 4-5 zile, se va diminua și pofta de dulce. Astfel că dacă vrei să faci o detoxifiere de zahăr trebuie să tai de pe listă toate alimentele procesate și să reziști eroic 5 zile ca să scapi de această dependență.

Este foarte important să iei probiotice de calitate

Nutriționistul recomandă administrarea probioticelor care conțin bacterii vii.
 
”Există anumite bacterii care se hrănesc cu zahăr și cauzează dezechilibre puternice la nivelul sistemului digestiv. Dacă reduci numărul acestor bacterii dăunătoare cu ajutorul consumului de probiotice vei reuși să reduci semnificativ pofta de zahăr și să scapi de această dependență”, explică nutriționistul, citat de eva.ro.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL