Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tipuri de pahare de vin şi cum să le foloseşti când serveşti masa

Monday, 05 October 2015, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Despre care sunt diferentele dintre ele, cum sa le alegi si cum sa le folosesti, povestim in randurile de mai jos. Ideea ca exista un tip ideal de pahar pentru fiecare soi de vin in parte este destul de controversata.

In anul 1973, Claus Ridel (fondatorul companiei Ridel, specializata in sticlarie) a lansat o campanie de marketing inteligenta pentru vanzarea paharelor de vin. Potrivit lui Riedel, forma paharului, daca este cea perfecta, poate ajuta consumatorul sa simta mai bine aroma vinului si directioneaza bautura catre acea zona din gura unde perceptia gustului vinului se face la cel mai inalt nivel.

Ca urmare a acestei campanii, vanzarile au crescut brusc, iar principiile lui Riedel continua sa fie apreciate si respectate, desi mai multe studii de specialitate le contrazic.

Tipuri de pahare de vin

Chiar daca principiul lui Riedel - un tip de pahar pentru fiecare soi de vin - este adesea considerat exagerat si doar marketing pur, exista, totusi, consens in ceea ce priveste nevoia de mai multe tipuri de pahare in functie de tipul de vin servit, iar cele 5 mari categorii sunt: pahare pentru vin rosu, pahare pentru vin alb, pahare pentru vin roze, pahare pentru vin spumant si pahare pentru vinuri fortificate si de desert, scrie divahair.ro.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL