Subiecte Bacalaureat 2015 Informatică. Ce subiecte au primit elevii şi rezolvări corecte

Friday, 03 July 2015, 08:46, Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

Zeci de mii de absolvenți de a XII-a vor încerca, după Bacalaureat 2015, să prindă un loc la o facultate tehnică. Proba la Informatică de la Bacalaureat 2015 nu ar trebui să le pună probleme acestora, întrucât subiectele sunt mult mai ușoare decât cele de la admiterea la Politehnică, de exemplu.

Ca de obicei, examenul Bacalaureat 2015 la Informatică începe la ora 9, iar elevii au 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Barem Biologie Anatomie Bacalaureat 2015. Calculează-ți nota!

Este ultima probă de la Bacalaureat 2015, iar apoi elevii nu vor avea decât să aștepte rezultatele de la Bacalaureat 2015, care vor fi afișate marți, 7 iulie, la avizierele centrelor de examinare, dar și pe internet, pe edu.ro. Tot pe 7 iulie, elevii vor avea șansa de a depune contestații, iar pe 10 iulie vor fi publicate rezultatele finale ale examenului.

Realitatea.net vă prezintă astăzi, în acest articol, subiecte, barem și rezolvări la Bacalaureat 2015 Informatică.

Subiecte Informatică Bacalaureat 2015. Câteva modele

Examenul de bacalaureat naţional 2015 Proba E.  Informatică

Limbajul C/C++

Filiera teoretică, profilul real, specializările: matematică-informatică matematică-informatică intensiv informatică

Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică

• Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

• În rezolvările cerute, identificatorii utilizaţi trebuie să respecte precizările din enunţ (bold), iar în lipsa unor precizări explicite, notaţiile trebuie să corespundă cu semnificaţiile asociate acestora (eventual în formă prescurtată).

• În programele cerute, datele de intrare se consideră corecte, validarea acestora nefiind necesară.

• Timpul de lucru efectiv este de 3 ore.

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE INFORMATICĂ. Model subiecte Informatică

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 INFORMATICĂ 4. Variabilele i şi j sunt de tip întreg, iar variabila a memorează un tablou bidimensional cu 5 linii şi 5 coloane, numerotate de la 1 la 5, având iniţial toate elementele nule.

Fără a utiliza alte variabile decât cele menționate, scrieţi secvenţa de instrucţiuni de mai jos, înlocuind punctele de suspensie astfel încât, în urma executării secvenţei obţinute, variabila a să memoreze tabloul alăturat.

for(i=1;i<=5;i++)
for(j=1;j<=5;j++)
.................. (6p.)
1 0 1 0 1
0 1 0 1 0
1 0 1 0 1
0 1 0 1 0
1 0 1 0 1

5. Se consideră un text cu cel mult 100 de caractere, în care cuvintele sunt formate numai din litere mari și mici ale alfabetului englez și sunt separate prin câte un spațiu. Textul reprezintă numele unei instituţii sau al unei organizaţii.
Scrieţi un program C/C++ care citeşte de la tastatură un text de tipul precizat şi construieşte în memorie, apoi afişează pe ecran, un şir de caractere ce reprezintă acronimul corespunzător numelui citit. Acronimul este format din primul caracter al fiecărui cuvânt al numelui care începe cu majusculă.

Exemplu: dacă şirul citit este Universitatea de Arte Plastice BUCURESTI se va obţine şirul UAPB (10p.) 

Limbajul C/C++

Filiera teoretică, profilul real, specializările: matematică-informatică, matematică-informatică intensiv informatică
Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică

SUBIECTUL al III-lea (30 de puncte)

Pentru itemul 1, scrieţi pe foaia de examen litera corespunzătoare răspunsului corect. 1. Utilizând metoda backtracking, se generează toate șiragurile formate din câte 5 pietre distincte din mulţimea {opal, rubin, safir, smarald, topaz}. Două șiraguri sunt distincte dacă pietrele sunt dispuse în altă ordine. Primele patru soluţii obţinute sunt, în această ordine:

opal, rubin, safir, smarald, topaz), (opal, rubin, safir, topaz, smarald), (opal, rubin, smarald, safir, topaz) şi (opal, rubin, smarald, topaz, safir). Indicați soluția care trebuie eliminată din enumerarea următoare, astfel încât cele rămase să apară în ordinea generării lor, pe poziții consecutive: (smarald, safir, opal, topaz, rubin) (smarald, safir, topaz, opal, rubin) (smarald, safir, topaz, rubin, opal) (smarald, topaz, opal, rubin, safir). (4p.)

a. (smarald, safir, opal, topaz, rubin) b. (smarald, safir, topaz, opal, rubin)

c. (smarald, safir, topaz, rubin, opal) d. (smarald, topaz, opal, rubin, safir)

Scrieţi pe foaia de examen răspunsul pentru fiecare dintre cerinţele următoare.

ALTE ARTICOLE RELEVANTE DESPRE ULTIMA PROBĂ DE LA BAC 2015:

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE FIZICĂ. Iată cum arată subiectele la Fizică la BAC

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE GEOGRAFIE. Subiecte posibile

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE INFORMATICĂ. Ultima probă la BAC - Modele subiecte

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE BIOLOGIE. Ultima probă a BAC-ului

Subiecte Bacalaureat 2015 Anatomie - Biologie. Materia pe care au ales-o cei mai mulți elevi

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 CHIMIE. Subiecte și BAREME la Chimie la BAC 2015

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 INFORMATICĂ. Subiecte și BAREME Informatică la BAC 2015

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 GEOGRAFIE: Subiecte și bareme la Geografie la BAC 2015

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 BIOLOGIE. Subiecte și Bareme la Biologie la BAC 2015

BACALAUREAT 2015! Subiecte şi bareme la BIOLOGIE, INFORMATICA, GEOGRAFIE, FIZICĂ ȘI LOGICĂ 

SUBIECTE LA INFORMATICA LA BACALAUREAT SI MODELE DE REZOLVARE

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE CHIMIE. BAC-ul continuă vineri cu ultima probă scrisă

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE LOGICĂ. Subiectele primite la Logică

Perle Bacalaureat 2015. Absolvenţii de liceu de la profilul Real au avut la subiectul al III-lea al probei de Limba şi literatura română de caracterizat un personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu, scrie Adevărul.

Elevii trebuiau să precizeze curentul şi epoca în care se încadrează autorul repectiv, să scrie despre arta construirii personajului. Unul dintre candidaţi a „croit“ o caracterizare cel puţin interesantă a Otiliei, personajul din „Enigma Otiliei“. „Otilia era o tipă introvertită, pentru că nu avea cont de Facebook, nici Twitter, nu se bucura de avantajele lumii online. Nu avea unde se „spovedi“ în faţa prietenilor din listă şi nu numai. Şi eu am crescut fără părinţi de mică, la fel ca Otilia, îi înţeleg tristeţea.“

Candidatul atinge şi povestea de iubire dintre Otilia şi Felix. „Otilia era un bun psiholog, în sensul că i-a citit gândurile lui Felix. O apreciez pentru că şi-a sacrificat iubirea, pentru a nu-i sta în calea carierei. Şi eu am făcut la fel, când am aflat că iubitul meu vrea să lucreze în Olanda“.

Perle Bacalaureat 2015. Candidaţii au avut la subiectul al doilea al probei de redactat, după anumite cerinţe, un text argumentativ despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă. Elevii ar fi trebuit să puncteze avantajele mişcării fizice, atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru psihic. Unul dintre candidaţi a scris pe foaia de examen: „E important să faci sport. Mulţi suntem în pericol să uităm mersul pe jos, sărim în maşină când mergem câţiva metri până la magazin, la sala de sport, la fast-food. Ce mai, am uitat să mai fugim la stadion, în parc, jucăm fotbal pe tabletă “.

La cerinţa a treia de la primul subiect, elevii trebuiau să construiască o locuţiune/expresie care să conţină cuvântul „viaţă“. Unul dintre candidaţi pare să se fi inspirat din viaţa politică a României. „Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia“.

”Ruxandra era foarte îndragostită de muzician îi voia banii, de fapt asta se întampla şi pe vremea aia cu banii. Femeile voiau statut. Profa ne-a zis ca perioada asta interbelica a fost cea mai smechera dintre toate, femeile aşteptatau iar bărbaţii munceau dar dădeau dovadă de bărbăţie.”

Perle Bacalaureat 2015. ”Notăţiile autorului sunt să ne impresioneze pe noi cititorii dacă om mai fi sau ele pot sa accentueze sau să aplaneze drama dintre cele doua personaje.”

”Pe mine sportul nu mă ajuta deoarece după o noapte de băută cu băieţii în cartier nu mai am timp să fac şi sport. La educaţie fizica proful ne-a spus că si relaţiile intime intra in sport deci şi ăsta e un sport.”

”În concluzie toţi ăştia bogataşii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli şi saloane.”

”Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este şi de aceea vrea sa scrie să se scufunde în necazuri. Viaţa lui e chiar tristă nu poţi judeca un asemenea sensibil.”

”Personajul lui Moromete este personajul central, chiar Tudor Calaraşu participa la acţiune, aveau 10 copii şi o pisică pe Bisisica.”

Perle Bacalaureat 2015. Importanţa sportului: ”Mama îmi dă 1500 de lei lună să merg la una dintre cele mai de lux săli”
”Romanul Povestea lui Harap Alb a aparut în revista Literatorul în anul 1840 la Iaşi chiar în Dacia literara a lui Kogălniceanu.”

”Scenele reprezentative din romanul Morometii sunt: Ca să se mire prostii şi s-au mirat atunci cand au văzut că nu mai au arborele în curte şi alta e cand le frige băietilor o bataie ca-n zona de nord a ţării.”

”Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobeşti iar Stefan un frustrat psihopat că suferea dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”

”Harap Alb e prea tare ajunge pe un alt tărâm şi o recuperează pe fata lui Roş.”

”Eram însurat de 7 ani cu o colega de la psihologie, Camil vrea să zică că suferea.”

”Ion o violează pe Ana pe dupa sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă borţoasa şi face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pamânturile, şmecher baiat.”

Perle Bacalaureat 2015. ”Catinca îl certa pe Moromete că fuma mult. Un exemplu îl constituie şi faptul ca mama îl cearta pe bunicul când bea.” ”

”Profa de română nu ne preda nimic ne punea să copiem dintr-o carte zicea că are salariul prea mic ca să facă una ca asta.”

”Liviu Rebreanu este cel mai de seama poet al regiunii Moldova, a scris în perioada paşoptistilor alături de Sadoveanu şi de Bacovia.”

Perle Bacalaureat 2015. ”Romanul Plumb a lui Rebreanu este o artă poetică deoarece prezintă drama unui ţăran într-un cavou.”

”Familia Moromete s-a distrus pe sine însăşi când a început să bea Ilie cu tovaraşii lui pe la poiana lui Iorgu Iovan.”