Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Studiu: Aspectul fizic poate conta la locul de muncă. Cum sunt discriminați unii angajați

Tuesday, 16 February 2016, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Mai mult decât atât, chiar și după angajare, kilogramele în plus sau un fizic dizgrațios continuă să joace un anumit rol în evoluția carierei și salariului, confomr agerpres.ro.

Pentru a observa felul în care aspectul fizic poate influența salariul, sociologul francez a arătat că se pot lua în considerare studii realizate pe criterii obiective (fără legătură directă cu frumusețea).

Cercetătorul francez Nicolas Herpin a publicat în 2002 un studiu referitor la "influența înălțimii bărbaților asupra vieții de cuplu și a carierei profesionale".

El a constatat atunci că cei mai scunzi de 1,70 metri pornesc cu un handicap serios în domeniul muncii: "Înălțimea semnificativă este un atu economic pentru bărbați. La aceeași diplomă obținută, bărbații mai înalți au o carieră profesională mai bună fiindcă li se încredințează mai multă responsabilitate și poziții mai ridicate în ierarhie", scrie Herpin.

În Franța s-au făcut și studii asupra legăturii dintre kilogramele în plus și salariu. Ultimul studiu ObEpi-Roche arăta astfel că aproape 23% dintre obezi câștigă între 900 și 1.200 de euro pe lună, procentul scăzând la sub 9% în cazul salariilor cuprinse între 3.800 și 5.300 de euro. "Cele care sunt judecate mai mult în funcție de aspectul fizic sunt femeile", arată studiul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL