Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prima reacție a STS în cazul fetei ucise lângă Caracal: Au fost inițiate 3 apeluri la 112!

Friday, 26 July 2019, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Precizările făcute de STS:

La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului.

Referitor la cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
- 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:12:51: : dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului.

Citiţi şi: Aşa arată principalul suspect în cazul fetelor dispărute

Detalii șocante

Ies la iveală detalii revoltatoare cu privire la interventia autoritatilor. Una dintre fete a reușit să sune la 112 în timp ce era in casa criminalului, ieri dimineață, la 11! Fata le-a dat detalii precise despre locul unde se află.

Cu toate acestea polițiștii au intervenit abia azi-dimineața la ora 6, adică după 19 ore de la apelul disperat al copilei!

La fel ca in cazul avionului prabusit in Apuseni, STS nu a putut localiza apelul, deși victima se afla într-o casă din orașul Caracal. Polițiștii acuză că au primit o rază mult prea mare de localizare și trei adrese greșite.

În cele din urmă, anchetatorii au ajuns la casa suspectului pentru ca fata avea un telefon performant, pe care era activata localizarea prin GPS.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL