Stelian Ion, despre raportul CE: Tonul este unul de încurajare. Ne ajută să identificăm măsurile pentru a repara ce s-a stricat ani de zile în justiție

Stelian Ion, ministrul Justiției/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Stelian Ion, ministrul Justiției/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiției Stelian Ion susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că raportul Comisiei Europene privind Statul de Drept ne spune, încă o dată, "explicit că desființarea SIIJ și refacerea competențelor DNA, DIICOT și ale parchetele de pe lângă Curțile de apel reprezintă soluția corectă pentru a elimina potențiale presiuni asupra magistraților".

Citește și

Articol partener

PLAYTECH.RO

Cine este femeia care a murit în explozia blocului din Craiova. Luminiţa avea doar 52 de ani

Articol partener

TABUHIGHLIFE.RO

Ciara, însărcinată pentru a patra oară, la 37 de ani

Articol partener

BZI.RO

De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO

Articol partener

LUMEAPOLITICA.RO

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Avocatul Adrian Cuculis: ”Dacă se întâmplă asta, întreg procesul se va lua de la zero”

Articol partener

PUTEREA.RO

S-a anunțat primul concurs de frumusețe IA din lume, cu femei generate de calculator

Articol partener

NEWSBUCURESTI.RO

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, noii juraţi de la MasterChef România

Articol partener

ECOPOLITIC.RO

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, noii juraţi de la MasterChef România

Actual

Cătălin Cîrstoiu pare să-și fi pierdut susținerea PSD și PNL / Foto: Inquam Photos Exclusiv
Anca Alexandrescu: „Cîrstoiu nu va mai fi candidatul Coaliției”. Ce PERSONAJ scoate Alianța din mânecă pentru Capitală
Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel a declarat că medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul coaliției PSD-PNL pentru alegerile la Primăria București. Totodată, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat pentru Realitatea Plus că „nu mai zice nu” unei eventuale propuneri din partea celor două partide.

Consilierul-controversat care îl însoțește pe Ciolacu în Dubai: Un fost ofițer de informații, în umbra premierului
Consilierul-controversat care îl însoțește pe Ciolacu în Dubai: Un fost ofițer de informații, în umbra premierului
Un nou scandal izbucnește în lumea politică românească, pe fondul unei vizite oficiale în Dubai a liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Acesta este însoțit de un director SRI. Consilierul în umbra lui Marcel Ciolacu este un fost ofițer de informații, iar prezența sa alături de premier în cadrul acestei vizite a stârnit numeroase întrebări și speculații. Apariția sa în spațiul public, lângă liderul PSD, a alimentat discuțiile despre influența serviciilor secrete în sfera politică.

Medicul a precizat că nu are niciun motiv să se retragă
Scandal monstru în Coaliție, Cîrstoiu nu renunță la candidatură: „N-aș exclude nici niște zone din PSD care mă atacă”
Scandalul ia proporții în ceea ce-l privește pe Cătălin Cîrstoiu. Medicul propus de Coaliție pentru Primăria Capitalei spune că este atacat inclusiv de cei din PSD, dar chiar și așa nu renunță la candidatură. Asta după ce Marcel Ciolacu i-a dat ultimatum să lămurească situația incompatibilității, iar înregistrări din ședința liberalilor arată același lucru. 

Pensionarii au scăpat, în aprilie. Greva poștașilor nu le-a afectat veniturile
Pensionarii au scăpat, în aprilie. Greva poștașilor nu le-a afectat veniturile
Poșta Română spune că toate pensiile au fost livrate până la jumătatea lunii aprilie și că greva poștașilor nu a afectat distribuirea banilor pentru seniorii României.

Ultimele stiri

Gabriela Firea
Cât mai rămâne Cîrstoiu "candidatul deocamndată"? Gabriela Firea: Situaţia ar urma să fie discutată într-o şedinţă a coaliţiei
Preşedintele PSD Bucureşti Gabriela Firea a declarat, joi, că situaţia lui Cătălin Cîrstoiu, candidatului susţinut de Coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a coaliţiei, în acest sfârşit de săptămână sau luni dimineaţa.

TEST IQ | Doar mințile luminate pot găsi jucătorul fals din imagine
TEST IQ | Doar mințile luminate pot găsi jucătorul fals din imagine
Testele de inteligență sunt o modalitate fascinantă de a-ți pune la încercare atenția și viteza de gândire în momente critice. Testul de astăzi va evalua exact aceste două abilități. Sunteți pregătiți?

Andreea Marin a renunțat la dietă după ce a slăbit 20 de kilograme
Andreea Marin a renunțat la dietă după ce a slăbit 20 de kilograme. Ce a făcut-o pe „Zână” să lase acest obicei
Andreea Marin, cunoscuta vedetă a televiziunii românești, a surprins pe toată lumea cu transformarea sa fizică, reușind să slăbească 20 de kilograme în aproximativ un an și jumătate. Fosta prezentatoare de la „Surprize, Surprize”, acum în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit recent de ce a decis să renunțe la dieta strictă și cum reușește să își mențină noua siluetă.

Foto/Arhivă/Profimedia
Țara care interzice Tik Tok. Motivul pentru care rețeaua de socializare va fi scoasă în afara legii
Rețeaua TikTok a încetat să mai funcționeze de joi 18 aprilie în Kîrgâstan. Autoritățile au justificat acest lucru prin necesitatea de a „proteja sănătatea copiilor”.

Justiţie

Percheziții DNA la Consiliul Județean Gorj, într-un dosar vizând achiziții cu firme controlate de funcționari publici. Este vizat inclusiv vicepreședintele instituției - SURSE
Percheziții DNA la Consiliul Județean Gorj, într-un dosar vizând achiziții cu firme controlate de funcționari publici. Este vizat inclusiv vicepreședintele instituției - SURSE
Procurorii anticorupție efectuează percheziții, joi, la Consiliul Județean Gorj, instituție condusă de Cosmin Popescu (PSD), într-un dosar vizând contracte de achiziții atribuite unor firme controlate de funcționari publici, au declarat surse judiciare. Presa locală scrie că ar fi vizat inclusiv vicepreședintele CJ Dorin Tașcău (PSD).

Laura Codruța Kovesi / Foto: Inquam Photos
Kovesi își trimite procurorii în județul asistaților sociali. Descinderi de ultimă oră
Laura Codruța Kovesi și-a trimis procurorii de la Parchetul European tocmai într-o instituție din Botoșani. Au fost descinderi de amploare la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă. Anchetatorii vor să afle toate angajările făcute în perioada 2018-2021. 

Bebeluș/ Arhivă foto
Femeia de 26 de ani care și-a bătut crunt bebelușul de doar 2 luni, ARESTATĂ PREVENTIV. Aceasta este cadru militar
Un bebeluș de doar două luni a ajuns de urgență la spital, în stare gravă, după ce ar fi fost batut de mama, angajată în Ministerul Apărării. Între timp, femeia a fost arestată preventiv și este cercetată pentru violență în familie. Jurnalistul Realitatea PLUS, Anastasia Mițchevici ni se alătură în direct cu toate informațiile. 

Problemele care nu-i dau pace Ioanei Băsescu.
Problemele care nu-i dau pace Ioanei Băsescu. Fiica fostului președinte al României se află din nou în centrul atenției
Recentele evoluții din viața Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, continuă să atragă atenția opiniei publice. După zvonuri inițiale legate de probleme de sănătate, Ioana Băsescu se confruntă acum cu dificultăți pe frontul juridic, marcând un nou capitol plin de încercări în viața sa.



Vezi emisiunile Realitatea Plus