Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Specialist în comunicare politică, despre "invenţia incredibilă" a lui Liviu Dragnea

Tuesday, 14 November 2017, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză în mod oficial pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de constituire de grup infracțional și alte patru infracțiuni și spune că se află în spatele controversatei firme TelDrum. Dragnea a fost prezent luni dimineață la sediul DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile într-un nou dosar legat de compania TelDrum din Teleorman.

Potrivit unor surse Realitatea TV pe numele lui Dragnea sunt 5 capete de acuzare într-un dosar uriaș de fraudă cu fonduri europene.  

"Astăzi am fost la DNA să-mi iau în primire al treilea dosar. Nu pot să intru prea mult în detalii. Este o poveste lungă resping categoric toate acuzațiile. Ceea ce spun de ani de zile mențin - că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială”, a declarat Dragnea.

Specialist: Ei sunt statul paralel

Discursul acestuia a fost analizat de specialistul în comunicare politică, Dumitru Borţun, la REALITATEA TV. 

"Asistăm la un discurs de justificare, nu este unul care să vină cu argumente. Pentru o gândire limpede care îl respectă pe interlocutor e nevoie de astfel de lămuriri care sunt argumente raţionale sau dovezi empirice. Dânsul nu vine nici cu una, nici cu alta. Dar lansează acuzaţii şi etichetări şi ameninţări. Vorbeşte din nou de statul paralel, o invenţie incredibilă a acestor oameni.  Ei îl formează, ei îl reprezintă. Sunt aceste structuri care au interese nedeclarate, dar pe care le satisfac sub pretextul că servesc interesul public. Ei sunt statul paralel. Acest tip de discurs care îl loc să meargă pe adevăr sau spre soluţii merge spre justificarea de sine se numeşte "pro domo sua", în apărarea lor. E un discurs politicianist", a declarat Dumitru Borţun la REALITATEA TV. 

Acesta a mai spus că acestor oameni "le este greu să creadă că alţii gândesc altfel. Orizontul lor cultural nu le permite să creadă că există şi alţi oameni", a spus Borţun. 

Să tragem noi concluzia: România este în pericol

Specialistul a vorbit de două strategii discursive: unul nu sunt numai eu ţinta, ci PSD şi guvernarea. Să tragem noi concluzia că România este în pericol. Pe de o parte, sunt cei care chiar nu cred că fac ceva rău, se simt bine, sunt descurcăreţi, băieţi deştepţi. Sunt piraţi. Ei sunt mândri, pentru că în multe subculturi ei chiar sunt admiraţi, există zone socio - culturale în care ei sunt modele. A doua categorie sunt cei care ştiu că au făcut rău, ştiu ce e bine şi ce nu e bine sau în cel mai rău caz ştiu că ce au făcut nu e legal. Unii sunt dependeţi cu averea şi viaţa lor cu Dragnea, alţii chiar cred în el şi ţin la el", a spus Dumitru Borţun la REALITATEA TV.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL