Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şoferii ar putea depăşi pe linie continuă. Iată în ce condiţii

Thursday, 16 November 2017, 09:24 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unei propuneri legislative, şoferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, dar doar în anumite situații.

Proiectul de modificare a Codului rutier elimină sancțiunile aplicate conducătorilor auto care depășesc pe linie continuă, dar doar în anumite condiții, și anume în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Depășirea poate avea loc fără repercusiuni dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers și chiar dacă prin această acțiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.

"Conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori", se arată în proiect.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL