Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situaţie fără precedent. Candidaţii la şefia ANI, respinşi la proba scrisă a concursului

Thursday, 27 August 2015, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit anunțului CNI postat joi pe site-un instituției privind rezultatele examenului, Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu au fost respinși la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de președinte al Agenției Naționale de Integritate, susținut în 24 august.

Sursa citată informează că se pot depune contestațiile până luni, 31 august, la sediul ANI, orele 9,00 — 16,30 și că în două zile de la expirarea acestui termen se va comunica rezultatul.

CNI precizează că în situația în care vor fi candidați declarați admiși, în urma contestațiilor, interviul se va desfășura în 11 septembrie și în cadrul căruia se prezintă planul de management pe termen scurt și mediu privind organizarea și funcționarea ANI.

În iulie, Bogdan Stan, Petre Claudiu Platon și Ion Ionel Gârleșteanu și-au depus dosarele de candidatură la concursul organizat de CNI în vederea ocupării funcției de președinte al Agenției Naționale de Integritate, care a rămas vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul ANRP.

Bogdan Stan este în prezent vicepreședinte al ANI, el conducând instituția ca președinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul ANI, Bogdan Stan a absolvit Facultatea de Drept a Universității "Titu Maiorescu" din București (2005) și a urmat un curs post-universitar de securitate națională la Academia de Informații a SRI.

După absolvirea facultății și a unui master, Bogdan Stan a lucrat ca avocat, iar din 2007 s-a angajat la ANI, mai întâi pe postul de consilier al președintelui Agenției, după care a devenit inspector de integritate, șef serviciu, director, iar din 2012 ocupă funcția de vicepreședinte.

Petre Claudiu Platon este manager public la Ministerul Dezvoltării. În anul 2000, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest "Vasile Goldiș" Arad, urmând și un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Informații (2009). El a mai lucrat la Consiliul Județean Sălaj (consilier juridic) și Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administrației publice).

La rândul său, Ion Ionel Gârleșteanu a candidat și în 2008 și 2012 la șefia ANI, fără succes însă.

Consiliul Național de Integritate a anunțat, pe 30 iunie, declanșarea procedurii de selecție a șefului ANI.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL