Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație dramatică în Africa de Sud: Sunt pregătite peste 1,5 milioane de morminte pentru cei răpuși de noul coronavirus

Wednesday, 08 July 2020, 20:32 Sursă: realitatea.net

 

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, relatează miercuri agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut de responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, la o conferinţă de presă desfăşurată la Johannesburg înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

„Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a explicat responsabilul sud-african.

Creşterea numărului cazurilor coincide cu relaxarea măsurilor de izolare începând de pe 1 iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic şi economic al ţării.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent, miercuri, 8 iulie, în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 de decese.

Africa a fost relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa. Însă în ultima lună epidemia a explodat. Până miercuri, 8 iulie, au fost raportate 512.475 de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe întregul continent african, dintre care au murit 12.037 de oameni, potrivit datelor centralizate de Worldometers. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.305 de cazuri noi în toată Africa.

Din luna iunie, Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL