Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Africa a depășit pragul de jumătate de milion de cazuri de infectări COVID-19

Wednesday, 08 July 2020, 20:21 Sursă: realitatea.net

 

Până miercuri, 8 iulie, au fost raportate 512.475 de îmbolnăviri cu noul coronavirus pe întregul continent african, dintre care au murit 12.037 de oameni, potrivit datelor centralizate de Worldometers. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.305 de cazuri noi în toată Africa.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut de peste două ori în 22 de ţări din regiune în ultima lună lună, în Algeria, Egipt, Ghana, Nigeria şi Africa de Sud înregistrându-se circa 42% din totalul cazurilor.

Africa de Sud este statul cel mai grav afectat de pe continentul african, pe teritoriul său înregistrându-se 29% din totalul îmbolnăvirilor din Africa, potrivit OMS, relatează New York Times și Agerpres.

Îmbolnăvirile cu noul coronavirus au ajuns la 215.855 de cazuri confirmate, potrivit centralizării Worldometers, iar 3.502 de oameni au murit până miercuri, 8 iulie.

„Întrucât peste o treime dintre ţările din Africa şi-au dublat numărul de cazuri în ultima lună, COVID-19 ameninţă să suprasolicite sistemele fragile de sănătate de pe continent”, a precizat directorul regional OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.

Pandemia progresează lent în Eritreea, Gambia, Mali, Seychelles şi Togo.

Zece ţări, printre care şi Egipt, s-au confruntat cu o tendinţă descrescătoare în ultima lună, a spus OMS.

Aproape 90% dintre infectările cu COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta de sub 60 de ani, în principal datorită vârstei relativ tinere a populaţiei de pe teritoriul Africii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL