Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situație alarmantă în Vrancea - Spitalul Județean din Focșani NU mai are locuri la ATI pentru bolnavii COVID-19

Tuesday, 24 November 2020, 00:43 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

„Avem internaţi în prezent 11 pacienţi COVID-19 la Terapie Intensivă, în condiţiile în care numărul de locuri ATI disponibile pentru aceştia este de numai zece locuri. Pacienţii sunt atât din judeţul Vrancea, dar şi de la Tulcea şi Bucureşti, pentru că, în funcţie de numărul de locuri disponibile la un anumit moment dat, primim şi pacienţi din alte judeţe”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Potrivit acesteia, spitalul încearcă suplimentarea numărului de locuri ATI cu încă zece paturi, însă, deşi aparatura există şi este funcţională, nu se poate realiza pentru că nu au personal medical.

„Încercăm suplimentarea numărului de paturi COVID-19 cu încă zece locuri. Însă la acest moment, acest lucru nu este posibil întrucât ne confruntăm cu lipsa personalului medical care să deservească aceste paturi. Un medic care a venit de curând de la Iaşi special pentru ATI a fost depistat pozitiv şi se află în izolare. Dar chiar şi aşa, nu am rezolva problema, deoarece ne este necesar cel puţin încă un medic. Am făcut numeroase solicitări la minister şi aşteptăm”, a precizat managerul SJU Focşani.

Aceasta susţine că medicii de la Spitalul Judeţean, în special cei de la ATI, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Boli Infecţioase, sunt epuizaţi, aceştia făcând şi nouă gărzi pe lună.

Luni, la nivelul judeţului Vrancea au fost raportate 162 de persoane cu COVID-19 internate, dintre care 19 la ATI, 11 la Focşani şi opt la Adjud. Este cel mai mare număr de pacienţi înregistrat la ATI de la debutul epidemiei de COVID-19. În același timp, incidența coronavirus în județul Vrancea este printre cele mai mici din țară, însă în creștere în ultimele zile, luni fiind raportată o rată de infectare de 1,97 la 1.000 de locuitori.

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a efectuat până luni 28.070 de teste, fiind depistate 4.935 de persoane pozitive. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 3.893, iar al persoanelor decedate la 184. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL