Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful personalului Casei Albe îl contrazice pe Donald Trump: Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la termen

Sunday, 02 August 2020, 20:37 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Duminică, în emisiunea „Face the Nation” (În faţa naţiunii) de la televiziunea CBS, șeful personalului Casei Albe, Mark Meadows, a declarat: „Vom avea alegeri pe 3 noiembrie şi preşedintele va câştiga”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a vehiculat joi, 30 iulie, ideea amânării alegerilor, din cauza epidemiei de coronavirus.

Liderul de la Casa Albă nu are însă dreptul legal de a lua o decizie în acest sens, iar democraţi şi republicani din Congres s-au pronunţat imediat împotriva unei astfel de măsuri. Congresul SUA are dreptul constituţional de a stabili data scrutinului.

Trump a făcut un apel pe Twitter pentru amânarea alegerilor din noiembrie, joi, 30 iulie, motivând o posibilă fraudă pe votul electronic și pe cel prin corespondență. Președintele republican consideră că acest sistem ar putea chiar să denatureze rezultatele reale. El a susținut de mai multe ori, fără dovezi, că vor avea loc fraude de mari proporţii. 

Și această temă a fost preluată de Meadows, duminică. Întrebat dacă este iresponsabil din partea preşedintelui să discute astfel de idei, oficialul de la Casa Albă a evitat un răspuns direct:

„E responsabil din partea lui să spună că dacă încercăm să mergem pe 100% vot universal prin corespondenţă, vom avea un rezultat al alegerilor pe 3 noiembrie? Eu unul aş sugera că nu l-am avea nici măcar la 1 ianuarie”, a spus Meadows, potrivit Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL