Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretele corpului uman: 18 curiozităţi despre sânge, creier şi piele. Cum se formează un rid

Monday, 05 October 2015, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Există câteva lucruri descoperite de-a lungul timpului de cercetătorii şi medicii care au încercat să înteleagă cum funcţionează corpul nostru ca un tot unitar.

După W.B. Cannon, “corpul este creat nu după principiul unei economii mascate, ci numai pe baza unei abundenţe mărinimoase”. Deci, în faţa anatomiei stă o problemă nobilă, de a dobândi date noi despre structură şi de a stabili limitele acestei excedenţe.

Pentru fiecare kilogram de muşchi sau grăsime câştigaţi, corpul vostru creează 11 metri de noi vase de sânge. ADN-ul oamenilor este la 50% similar cu cel a bananelor.

Singurătatea este fizic dureroasă. Aşa cum aveţi tendinţa de a evita o durere fizică, este şi o tendinţă similar de puternică de a comunica şi a căuta companie cu alţii în scopul de a evita durerea de singurătate.

Într-o zi, sângele nostru călătoreşte în jur de 19.000 de kilometri prin corpul nostru. Aceasta este de patru distanţa de la o coastă la alta a Statelor Unite ale Americii.

Conectările dintre neuronii din creierul uman au o structură asemănătoare cu structura universului. Altfel spus, creierul nostru este modelat asemeni universului.

Aproximativ 90% din celule din care sunt formaţi oamenii nu sunt „umane” de origine. Suntem în cea mai mare parte ciuperci şi bacterii, scrie adevarul.ro.

Unele femei pot vedea mai multe culori decât orcine altcineva. Majoritatea oamenilor au trei tipuri de receptori de culoare pentru a vedea, în timp ce unele femei au patru sau chiar cinci tipuri de receptori şi pot vedea o gamă mai largă de culori.

Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariţia unui rid permanent deasupra sprâncenelor.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL