Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se întâmplă în România: După trei ani de la inundaţii, sinistraţii din Vâlcea stau tot în barăci

Wednesday, 12 August 2015, 17:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem înt-o situație extrem de delicată, au apărut și bebeluși între timp. Oamenii mă întreabă când vor avea case, nu știu ce să le răspund, momentan trăiesc în acele locuințe modulare, deși avem terenul, avem materiale, avem deci tot ce ne trebuie pentru a le ridica acestor oameni nevoiași casele. Numai că nu avem bani de manoperă. După calculele noastre, casele cu finisaje cu utilități cu tot ce trebuie s-ar ridica undeva la 900.000 de euro, bani pe care primăria nu îi are. Am înaintat memorii, cred că toată lumea cunoaște situația de la Vaideeni, dar nu am primit nici un răspuns. Sper că prin mediatizarea acestui caz, Guvernul va afla despre problema noastră și ne va da tot sprijinul", a precizat Băluță, pentru Agerpres.

În vara anului 2012, în urma ploilor abundente, râul Luncavăț a format o viitură puternică și și-a schimbat cursul de apă, rupându-se în trei brațe și inundând cătunul Atârnați din comuna Vaideeni.

În urma acelei viituri, nu mai puțin de 600 de persoane au fost evacuate cu ajutorul elicopterelor SMURD, iar pagubele materiale au fost însemnate. Toată infrastructura acestui sat a fost distrusă, animalele au fost luate de ape și aproape 100 de case au fost distruse.

În toamna anului trecut au fost trimise la Vaideeni locuințe modulare pentru cazarea sinistraților, aceștia primind promisiuni că în foarte scurt timp li se vor ridica noi locuințe în apropierea cătunului Atârnați.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL