Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrisoare deschisă pentru o șansă la viață a pacienților cu afecțiuni cronice: "Pacientul cronic să fie o prioritate pentru sănătate"

Thursday, 26 November 2020, 13:28 Sursă: Realitatea.net

 "Sunt 39 de molecule evaluate de Agentia Națioanală a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pe diverse afecțiuni cronice gravule, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, etc., care în prezent stau pe masa Guvernului și așteaptă să fie aprobate, deși aveau termen data de 1 noiembrie", arată reprezentanții COPAC.
 
"Atragem atenția Guvernului României că sistemul de sănătate trebuie să se îngrijească și de pacienții cu afecțiuni cronici, printre cei mai vulnerabili, mai ales în contextul pandemiei. Pacienții au nevoie de tratamente noi și eficiente, care să le țină boala cronică sub control și, în același timp, să evite împovărarea în plus a sistemului de sănătate", arată reprezentanții pacienților cronici.
 
 
Bolnavii cronici subliniază că "niciodată nu a fost mai important ca în acest an pandemic ca pacientul cronic să fie o prioritate pentru sănătate".
 
Ei consideră că "în acest fel, Guvernul poate demonstra că pacienții cronici reprezintă cu adevărat o prioritate și îi poate ajuta pe unii dintre aceștia să aibă o viață mai bună prin accesul la tratamente noi și eficiente."

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL