Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a aflat adevărul: Nu trebuie să bei 2 litri de apă pe zi. Motivul este incredibil

Tuesday, 16 August 2016, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Dr. Heinz Valtin studiază efectele apei în organism încă de acum câţiva ani. În 2002 a publicat în revista American Physiological Society, rezultatele primului sau studiu prin care arată pentru prima dată că un organism sănătos nu are nevoie de doi litri de apă pe zi pentru a se menţine sănătos. 

Mai mult, o cantitate mare de apă poate fi periculoasă pentru persoanele cu nivel scăzut de sodiu în sânge, ceea ce înseamnă că nu mai este posibilă reglarea distribuţiei apei în diferitele compartimente ale corpului.

Pe de altă parte, lucrarea evidenţiază mitul celor doi litri de apă că fiind un principal motiv pentru care unele persoane se simt stresate şi vinovate de faptul că s-ar putea îmbolnăvi dacă nu urmează cu stricteţe regulă de aur.

Mitul celor 2 litri de apă a luat naştere în anul 1974 când medicii Fredrick J. Stare şi Margaret McWilliams, au afirmat în cartea lor "Nutrition for Good Health: Eating Less and Living Longer!" că o persoană pentru a-şi menţine sănătatea are nevoie în 24 de ore de aproximativ 6-8 pahare de apă pe zi, apă pe care organismul o poate absorbi şi din alte alimente, cum ar fi fructele sau băuturi fără că ceaiul, răcoritoare şi chiar cu un procent scăzut de alcool.

Din păcate, niciodată nu s-au adus şi dovezi palpabile în acest sens.

Sursa: bzi.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL