Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia lui Putin jubilează după anunțul făcut azi de OMV

Monday, 10 December 2018, 13:06 Sursă: REALITATEA.NET

Grupul energetic austriac OMV este decis să continue finanțarea pentru controversatul gazoduct Nord Stream 2, în ciuda criticilor. Oponenții conductei, în special Ucraina și statele baltice, și-au intensificat apelul de a opri proiectul după incidentul recent din strâmtoarea Kerci.

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV, proprietarul OMV Petrom, a investit deja 531 milioane de euro în proiectul gazoductului Nord Stream 2 şi va continua să finanţeze acest proiect şi în 2019, a declarat luni directorul general de la OMV, Rainer Seele, pentru RIA Novosti.

Grupul rus Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom şi un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV şi Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune construcţia a încă două conducte pe lângă cele două deja existente.

SUA folosesc atacul Rusiei din Marea Neagră pentru a cere Germaniei să renunțe la Nord Stream 2

„Până la această dată am investit 531 de milioane de euro în acest proiect”, a spus Rainer Seele, referindu-se la perioada de până la finele celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Oponenţii proiectului Nord Stream 2, printre care se numără SUA, dar şi mai multe ţări din estul Europei, susţin că acest gazoduct va creşte dependenţa energetică a Europei faţă de Rusia şi, după incidentul din strâmtoarea Kerci, şi-au intensificat solicitările pentru oprirea proiectului.

Rainer Seele a mai spus că OMV şi grupul rus Gazprom intenţionează să ajungă la un acord final cu privire la achiziţionarea de active în primele trei luni ale anului următor.

„Directorul general de la Gazprom, Alexey Miller, şi cu mine am ajuns la un acord clar cu privire la acordurile care vor fi semnate şi la ce preţuri, în primul trimestru al anului următor”, a spus Rainer Seele, reiterând faptul că acordul va fi unul de tip achiziţionare de active şi nu unul de tip schimb de active.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL