Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia atrage un client însemnat pe piața gazului. Negocieri la nivel înalt între marile puteri

Thursday, 27 April 2017, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Gigantul industrial rus Gazprom a semnat deja o înțelegere cu inginerii indieni privind efectuarea unor studii comune pentru a construi o conductă de gaz între Rusia și India.

Potrivit unei declarații a Gazprom, memorandumul a reflectat interesul părților de a colabora în vedera identificării unei rute pentru un gazoduct între Rusia și India, în paralel cu alte posibilități de cooperare în alte domenii.

Conform declarației unor oficiali, Rusia a transmis Pakistanului că dorește să construiască o conductă de gaze offshore, care trece prin portul Gwadar în India pentru a exporta gaz și a propus Pakistanului să se alăture acestui proiect.

Oficialii au declarat că, la începutul lunii aprilie, o delegație la nivel înalt, reprezentând Federația Rusă, condusă de ministrul de Externe, al Energiei, Yuri P Sentyurin, și vicepreședintele Gazprom, Vitaly Markelov, a cerut o întrevedere cu Shahid Khaqan Abbasi, ministrul petrolului și resurselor naturale.

Reprezentanții declară că, în timpul discuției, partea rusă a declarat că dorește să pună bazele unei conducte de gaze offshore în India care trece prin Pakistan. Ei au spus că ar putea, de asemenea, să aprovizioneze Pakistanul printr-o conductă ce unește Federația de regiunea Gwadar, dacă și Pakistanul va arăta interes.

Oficialii pakistanezi declară că Pakistanul și-a exprimat dorința de a se alătura acestui proiect, informează The Tribune.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL