Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România, locul I în Europa şi locul şase în lume datorită olimpicilor la Chimie

Wednesday, 29 July 2015, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

Două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz reprezintă bilanţul participării româneşti la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, ce a avut loc în perioada 20 – 29 iulie, la Baku, în Azerbaijan.

“Cu acest rezultat, echipa României s-a clasat pe locul I în Europa şi pe locul şase în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante la Olimpiada Internaţională de Chimie, 79 la număr”, se arată în comunicatul remis REALITAEA.NET de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Una dintre cele două medalii de aur obţinute de România a fost adjudecată de Dumitru Călugăru, clasa a XII-a a Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, elev care a fost laureat cu argint şi la ultimele două ediţii.

A doua medalie de aur i-a revenit lui Andrei Iliescu, clasa a XII-a din cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele 10 locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu Gerea, elev în clasa a X-a în Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, iar cea de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mândric, clasa a XII-a a Colegiului Naţional “Sfântul Sava” din Capitală, premiat cu argint la ediţia de anul trecut.

De asemenea, Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu Gerea şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL