România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016

Thursday, 13 October 2016, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv în 2016, la egalitate cu Italia, potrivit Federaţiei Române de Dans Sportiv, care împlineşte 25 de ani de la înfiinţare.

Adaugă părerea ta

Cu această ocazie, sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 19.00, vor fi premiaţi dansatorii români cu cele mai bune rezultate, cei care au obţinut în ultimii ani 8 titluri mondiale.

În anul 2016, România este pe locul 1 în lume ca număr de medalii obţinute la dans sportiv, la egalitate cu Italia, pe locul 3 situându-se Germania. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noştri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene imnul „Deşteaptă-te române!” să răsune de 11 ori, obţinând totodată 11 medalii de argint şi 18 de bronz, în 72 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

„Acum 15-20 de ani, România nu reprezenta, în dansul mondial, aproape nimic. Azi nu greşim dacă spunem că suntem printre primele naţiuni ale lumii, indiferent la ce criterii de clasificare ne raportăm. Desigur, această ascensiune a presupus multă muncă din partea tuturor celor implicaţi în fenomen. Muncă grefată fericit pe talentul de excepţie al sportivilor noştri, pe îndrumarea competentă primită de aceştia, de la cei mai buni antrenori români şi străini. Şi, în plus, să nu uităm de sprijinul deosebit şi implicarea părinţilor”, a declarat Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni se va desfăşura, în Complexul Sportiv din cadrul Centrului Naţional de Excelenţă de la Reghin, ediţia a XXV-a a Cupei României la Dans Sportiv, unde cele mai valoroase perechi din România vor încerca să cucerească prestigiosul trofeu.