Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RECORD de expulzări din România, în 2016

Thursday, 18 August 2016, 13:48 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), în urma verificărilor făcute în perioada ianuarie – iulie, au fost găsite 1.279 de persoane care stăteau ilegal în România. Poliţiştii au emis 1.013 documente de părăsire a ţării pentru străinii care nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României, precum şi pentru cei care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere.

O creştere de peste 127% s-a înregistrat la returnarea sub escortă a străinilor, fiind expulzate 232 de persoane, în principal pentru trecerea frauduloasă a frontierei şi nerespectarea deciziei de returnare, scrie news.ro.

Pentru 208 migranţi, poliţiştii au întocmit documentele necesare în vederea luării în custodie publică până la returnarea în ţările de origine, în creştere cu 18% raportat la anul trecut.

Ca alternativă la îndepărtarea forţată, 90 de persoane au optat pentru programul de repatriere voluntară umanitară şi au părăsit România la o dată stabilită de comun acord cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional 2.792 de cetăţeni străini, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, cu 7% mai mulţi decât anul trecut. Aceştia au primit amenzi în valoare totală de 736.726 de lei.

Mai multe societăţi comerciale care aveau la muncă cetăţeni străini fără a avea contracte au fost amendate în total cu peste 500.000 de lei, iar pentru două firme au fost deschise dosare penale pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract de muncă.

În şapte luni au fost aprobate 457 de cereri de stabilire a domiciliului în România, majoritatea persoanelor provenind din Turcia, China şi Siria. De asemenea, au fost emise 12.743 de permise de şedere temporară, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

“În primele şapte luni, în mediile frecventate de străini, poliţiştii de Imigrări au urmărit creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului printr-un control permanent asupra respectării legalităţii dreptului de şedere, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii la negru”, a precizat IGI.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL