Recomandarea vehementă a dr. Streinu Cercel: ”Stați fraților acasă, nu mai umblați după teste de gripă”

Wednesday, 22 January 2020, 12:13 Sursă: Realitatea.NET

”Este o trăsnaie! Ar trebui să terminăm cu această trăsnaie. Când se pune diagnosticul de gripă, e unul cât se poate de clar. Până când și eu l-am învățat. Te doare capul, faci febră 39-40 de grade, te dor mușchii, ai o stare ca și când ai fi bătut, e gripă! N-ai nevoie de niciun test. Ai nevoie să stai naibii acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie, care-ți va spune: ai gripă clinică! Acum, moda asta să facem teste de dimineață și până seara și bombardăm camerele de gardă cu zeci, sute de pacienți este o aiureală! Nu facem decât să mutăm virusul de colo-colo.

Recomandarea mea clară e: stați fraților acasă, luați-vă medicamentele, nu mai umblați după teste de gripă, că le faceți degeaba: 80% din ele sunt pozitive, 20% sunt fals negative. Dacă aveți un test fals negativ, ce o să spuneți? Că nu aveți gripă când aveți gripă? Eu cred că e cazul să ne băgăm mințile în cap și să ne vedem de treburile noastre. (...) Culmea, în fiecare an este gripă!” este apelul prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, medic specialist în boli infecțioase, scrie DCnews.ro. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-23 15:01:16
Erasmus Intelectualul

Halal limbaj de intelectual si sfatde medic! Creatura asta cica e mare doctor si mai si vrea sa devina conducator de Universitate de Medicina! Maidanezule!

Alte articole din: ACTUAL