Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Raed Arafat, ANUNȚ despre noile măsuri de RELAXARE din iunie

Wednesday, 27 May 2020, 21:26 Sursă: realitatea.net

 

Raed Arafat a anunțat, miercuri, la un post TV, că de la 1-2 iunie vor urma cu siguranță măsuri de relaxare suplimentare, în condițiile în care nu există o creștere necontrolabilă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„Numărul cazurilor este stabil - per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control. (...) La 1 iunie va fi o altă etapă de relaxare. (...) După 15 iunie, alte măsuri de relaxare.

Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie”, a spus Arafat.

Șeful DSU spune că joi vor fi analizate noile propuneri pentru relaxarea de la începutul lunii iunie.

„Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine (joi - n.red.) vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor. (...) Nu vor fi eliminate toate restricțiile", a precizat Raed Arafat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL