Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Protest inedit. Un primar din Vâlcea a plantat flori de primăvară în gropile unui drum județean

Thursday, 25 February 2016, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un frumos colorit de primăvară, sunt convins de această dată de faptul că al nostru Consiliu Județean Vâlcea are o atitudine eco, iubește natura și tocmai de accea ne-a invitat să facem acest gest de art-nouveau, de a repara gropile din asfalt folosind tehnici de ikebana. Am ascultat și sfatul CJ Vâlcea de a pune trandafiri, dar am preferat un singur fir pe groapă, un simbol drag jumătății PNL până mai ieri. În fine, lăsând gluma la o parte, ne-am dat seama că nu ne putem baza pe Consiliul Județean Vâlcea, aceștia, în afară de politică și de alte chestiuni dragi DNA, nu au alte interese. Noi vom face drumul mănăstirilor, nu actualul CJ Vâlcea", a declarat joi, pentru Agerpres, primarul din Costești, Toma Peștereanu.

Șeful Consiliului Județean Vâlcea a preferat să nu comenteze gestul "teribilist" al edilului din Costești, spunând că există un proiect european de finanțare a acestui drum.

"Nu ne punem mintea cu un asemenea gest teribilist. Drumul Mănăstirilor are finanțare europeană, iar acolo unde dumnealor s-au jucat politic există un proiect al Drumului Mănăstirilor. Nu știu de ce nu au făcut aceste gesturi până anul trecut când liderii CJ erau din același partid cu edilul Peștereanu", a precizat președintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat.

Drumul județean "plantat cu flori de primăvară" este rută directă între Costești și Bărbătești, prin Pietreni, și este utilizat cu precădere de pelerinii care vin la Mănăstirile Arnota, Bistrița, Peri, Păpușa și Pătrunsa. Acesta este complet degradat și se află inclus într-un amplu proiect turistic "Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte".

În urmă cu zece zile, Primăria localității Costești a anunțat că se pregătește pentru a planta zambile, panseluțe și ghiocei și alte flori de primăvară în gropile din drumul județean care străbate localitatea, sperând astfel că prin acest gest va impresiona Consiliul Județean să reabiliteze acest tronson de drum turistic.

La scurt timp, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a recomandat Primăriei din Costești să planteze "trei trandafiri, simbol al conducerii Consiliului Județean Vâlcea, sub care Peștereanu Toma și-a desfășurat trei ani din mandatul de patru ani".

Sursa foto: ramnicuvalceaweek.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL