Promisiunea unei companii americane șochează lumea! Când ar putea ajunge primii turiști în spațiu

Friday, 11 March 2016, 19:00 Sursă: REALITATEA.NET

O companie americană susține că primii turişti ar putea ajunge în spaţiu peste numai doi ani. Aceasta se pregăteşte să testeze o navetă pentru un zbor suborbital, cu oameni la bord, anul viitor, urmând ca din 2018 să fie puse în vânzare primele bilete. Potrivit The Huffington Post, cei care vor să prindă un loc pe o navetă spaţială privată vor avea de unde alege, notează RFI.ro.

Adaugă părerea ta

Companiile dornice să construiască un astfel de vehicul zburător care să facă primele "croaziere" turistice în spaţiu sunt din ce în ce mai multe. Cert e că nici una dintre ele nu a reuşit până acum să convingă că proiectul ei va fi unul de succes.

Omul de afaceri Jeff Bezos a anunţat acum câteva zile că Blue Origin va testa o navetă pentru un zbor suborbital, cu oameni la bord, anul viitor. Dacă totul merge bine, compania ar putea începe să vândă bilete pentru asemenea "plimbări" spaţiale cel mai devreme din 2018, potrivit New York Times.

Omul de afaceri american încearcă prin această mutare să prindă din urmă companiile rivale Space X şi Virgin Galactic, care speră şi ele să trimită cât de curând primii turişti în spaţiu.

Chiar dacă Bezos a anunţat că mii de persoane s-au arătat deja dornice să cumpere un loc în naveta spaţială, compania sa nu a început încă să vândă bilete, potrivit CBS. Iar omul de afaceri nici nu a precizat cât va costa un loc pe naveta spaţială.

Fondată în anul 2000, compania Blue Origin a lansat până acum cu succes două navete spaţiale, ce-i drept fără echipaj uman. Motiv pentru care testul de anul viitor cu oameni la bord va fi decisiv în succesul misiunii, de care depind şi cei şase sute de angajaţi ai firmei, în care Bezos a investit miliarde de dolari.