Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorul care a ținut polițiștii în fața casei lui Dincă a contestat suspendarea din funcție

Thursday, 15 August 2019, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Contestaţia a fost depusă pe 7 august. Cauza se află în procedură prealabilă, primul termen de judecată la completul de 5 judecători urmând a fi alocat ulterior.

Popescu a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei de pe 1 august a Secţiei pentru procurori a CSM, întrunită pentru a discuta cazul lui, după ce Inspecţia Judiciară a început ancheta disciplinară.

„În şedinţa din data de 01.08.2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcţie a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfăşurării cercetării disciplinare. Secţia a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secţia pentru procurori se va pronunţa în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în informarea transmisă de CSM.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL