Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procedura de urgență pentru reglementarea statutului juridic al CASEI REGALE, ADOPTATĂ

Monday, 20 November 2017, 18:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Am discutat și am hotărât împreună cu omologul meu de la Camera Deputaților, Liviu Dragnea, să propunem această inițiativă legislativă ca un gest de respect fața de rolul pe care Casa Regală a României l-a avut în decursul istoriei.

Vă rog, stimați colegi, să fiți de acord cu derularea acestui proiect în procedura de urgență", a spus luni Tăriceanu în plen, la susținerea procedurii de urgență a actului normativ. 

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică.

În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfășurarea optimă a activităților și funcțiilor de reprezentare ale acesteia. 

Prevederile actului normativ vor asigura cadrul pentru o implicare a Casei Regale în cadrul societății românești. În favoarea procedurii de urgență aferentă acestui proiect au votat 81 de senatori și 19 au fost împotrivă.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL