Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Primarul din Istanbul, internat în spital cu Covid-19

Saturday, 24 October 2020, 15:14 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Acum sunt chiar bine. Febra mea nu este rea... Dacă vrea Dumnezeu mă voi face bine”, a transmis primarul. 

De de începutul epidemiei, Imamoglu, membru al principalului partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), a avut mai multe dispute cu administraţia Preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în legătură cu modul în care pandemia trebuie combătută în orașul pe care îl conduce. Cu o popualție de aproape 16 milioane de persoane, Istanbulul înregistrează 40% din cazurile totale de coronavirus din ţară, de cinci ori mai multe decât în capitala Ankara.

Vineri, ministerul Sănătății a organizat la Istanbul o reuniune pe tema pandemiei, la care edilul nu a fost invitat. Imamoglu a reacționat imediat, acuzând o lipsă de politețe și precizând că, în calitate de primar, este primul care ar trebui să fie contactat în astfel de situații. Partidul său, CHP, a criticat la rândul său guvernul, despre care a spus că nu poate gestiona pandemia. 

”Deşi s-a anunţat oficial că numărul de cazuri din Istanbul a ajuns la 40% din toate cazurile din Turcia, primarul nostru din Istanbul, Ekrem Imamoglu, nu este invitat la o reuniune despre măsurile care trebuie luate, ceea ce este un scandal. Asta dovedeşte că nu pot gestiona pandemia, la fel cum nu pot conduce ţara”, a precizat CHP într-un comunicat, citat de Agerpres. 

Bilanțul epidemiei din Turcia a ajuns, sâmbătă, la 357.695 de cazuri de Covid-19 și 9.658 de decese.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL