Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Venezuelei anunță că țara sa va achiziționa 10 milioane de doze de vaccin rusesc anti-COVID

Monday, 16 November 2020, 10:52 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

"Am garantat peste 10 milioane de vaccinuri pentru primul trimestru al anului viitor (...) Venezuela va fabrica de asemenea vaccinul rusesc în laboratoarele sale", a declarat Maduro în cadrul unui eveniment oficial la Caracas, difuzat la televiziunea naţională, citat de agenția AGERPRES.

Potrivit preşedintelui Maduro, delegaţia ministerială care se află în această săptămână în Rusia şi care este condusă de vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez are ca obiectiv principal "să ajungă la acorduri privind vaccinul".

"Vom garanta producţia vaccinului şi vom securiza aprovizionarea începând din ianuarie", a declarat Delcy Rodriguez, prezentă la ceremonia prezidenţială.

Fondul Suveran Rus (RDIF) şi institutul de cercetare Gamaleia au lăudat eficacitatea vaccinului Sputnik-V, aflat în prezent în faza a treia de teste clinice în rândul a 40.000 de voluntari.

Cele două instituţii au dat asigurări că Sputnik-V are o eficacitate de 92%, la câteva zile după anunţul dezvoltării de către compania americană Pfizer şi compania germană BioNTech a unui produs cu o eficacitate de 90%. Conform Worldometer, Venezuela a raportat, de la debutul pandemiei, 97.352 de cazuri și 851 de decese la o populație de aproape 28,5 milioane de locuitori.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL