Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul Ludovic Orban, la „Legile puterii”: Noi suntem la datorie. Răspândirea virusului depinde de comportamentul românilor

Monday, 30 March 2020, 23:25 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

„Nu sunt medic epidemiologic sau infectionist, mi-e greu sa fac o predictie. Analizăm prognozele specialistilor. Avem varianta optimista si evident o varianta mai putin optimista. Trebuie să fim pregatiti pentru orice fel de situatie.

Guvernul, autoritatile au luat masuri care s-au dovedit a fi corecte si care au redus la maximum posibil raspandirea virusului.

Sigur că eliminarea riscului de raspandire a virusului depinde in mare masura de comportamentul romanilor, de respectarea regulilor , recomandarilor facute de specialisti, de respectarea masurilor stabilite in cadrul starii de urgenta de presedintele Romaniei, tocmai pentru a le apara viata si sanatatea.

Sunt niste recomandari de care trebuie sa tina cont. Daca respectam aceste recomandari, și daca mergem la munca, de igiena, de spalatul pe maini,  sa nu mai pui  mana pe fata dupa ce ai atins suprafete, cum sunt clantele,  e un gest pe care greu il controlezi, mai ales clante, butoane de la  lift, unde traieste aceste virus perfid mai mult.

Sa aiba incredere sa respecte aceste reguli, sa stie ca noi suntem la datorie si ca facem tot ce depinde de noi pentru a reduce cat mai mult raspandirea.

Mesajul e foarte simplu: Cu cat raspandirea este oprita prin aceste masuri, cu atat daunele care vor rezulta vor fi mai mici  si capacitatea de revenire la normalitate va fi mai mare”, a transmis premierul în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea PLUS. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL