Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Premierul francez Edouard Philippe și doi miniștri au fost excluși din partidul Republicanii

Wednesday, 17 May 2017, 21:01 Sursă: REALITATEA.NET

Formațiunea Republicanii a difuzat un comunicat în care îi acuză pe acești trei politicieni că, în loc să-și susțină propriul partid, prin acceptarea intrării în guvern au ales să-l sprijine pe cel al fostului ministru socialist, Emmanuel Macron, repoziționat la centru și devenit președinte al Franței. Prin urmare, ei ''nu mai fac parte din (partidul) Republicanii'', se precizează în nota semnată de secretarul general al partidului, Bernard Accoyer.

Acesta din urmă subliniază că în acest moment Franța ''are nevoie mai mult ca niciodată de coerență și claritate'' și îi reproșează noului lider de la Elysee că, înaintea scrutinului legislativ din 8 iunie, alimentează ambiguitatea și confuzia încercând ''să reducă dezbaterea democratică la alternativa dintre candidații săi și extreme''.

Miercuri a fost anunțată echipa guvernamentală a premierului Edouard Philippe, din care fac parte politicieni de toate orientările, de la stânga la dreapta și inclusiv nume noi în politică.

La începutul săptămânii, Edouard Philippe și alți circa 20 de reprezentanți de marcă ai formațiunii Republicanii au cerut acestui partid să răspundă pozitiv ''mâinii întinse'' de noul șef al statului prin numirea unui premier de dreapta.

Emmanuel Macron a primit încă dinaintea turului doi al scrutinului prezidențial susținerea unor politicieni de toate orientările, numărul lor crescând după terminarea alegerilor. Printre ei se remarcă și recentul premier socialist căzut în dizgrație, Manuel Valls, care s-a pus la dispoziția lui Macron, fostul său subaltern și de asemenea rival în guvern, informează Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL