Prăpăd la Vaideeni, Vâlcea! Trafic blocat, locuințe și mașini distruse

Thursday, 21 June 2018, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Nivelul apei pe stradă are acum 10 centimetri, a scăzut”, a spus Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

In ultimele zile ploile cazute au dus la creşterea nivelului mai multor ape. Este vorba si despre Pârâul” Izvorul Rece”, sau „Valea Plopilor” cum îi mai spun localnicii. Copacii au fost smulsi din rădăcini si a fost afectat puternic un drum comunal pe care se executau lucrări de modernizare, iar un pod a fost distrus.Podul este singura cale de acces spre o gospodărie rămasă izolată şi spre mai multe terenuri apaţinând unor localnici.

“Am efectuat raportul şi l-am trimis spre Prefectură. Nu avem bani pentru a remedia pagubele, aşteptăm ajutorul din fondul de urgenţă al Guvernului. Acum curăţăm ce se mai poate curăţa şi pregătim comuna pentru “Învârtita Dorului” programată la finele săptămânii. Vă asigurăm că terenul pe care trebuie să aibă loc concertele este stabilizat, are un drenaj foarte bun şi va fi practicabil, chiar dacă ploile continuă. Aşa cum v-am mai spus, suntem o comunitate care ţine la tradiţii, care face faţă vremurilor şi vremii şi ne vom ţine sărbătoarea noastră indiferent de condiţiile climatice. Sperăm însă ca în weekend să fie soare pentru ca Vaideeniul să aibă din nou mulţi oaspeţi, iar aceştia să se bucure de concertele ce vor avea loc”, ne-a declarat viceprimarul Ichim Vasile.

Detalii la realitateadevalcea.net


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL