Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Pensiile și alocațiile suspecților de coronavirus, livrate de poștași dotați cu echipament de protecție

Thursday, 05 March 2020, 15:04 Sursă: Realitatea.net

Panica noului virus din China ajunge și la Poșta Română. O decizie care a ajuns la toate oficiile poștale le solicita poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cei aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Decizia a fost luată de directorul Poștei Române, care a trimis o circulară în acest sens.

"Este o chestiune foarte gravă. Unii din pensionari au mare nevoie de bani chiar în această perioadă pentru că ei trebuie să se aprovizioneze", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, preşededintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor "Unirea", Dumitru Cojanu. 

După ce informația a apărut în presă, directorul Poștei Române, Horia Grigorescu, a dat asigurări ca banii vor fi livrați la timp, iar poștașii vor fi dotați cu echipamente de protecție.

"Am stabilit modul de lucru punctual în care vom aborda situația. Cu privire la beneficicarii de prestații sociale, urmează să se instaureze procedura. În caz de izolare la domiciliu, poștașii vor fi dotați cu măști, ochlelari și mănuși", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Horia Grigorescu, directorul Poștei Române. 

"Până în acest moment, nu a fost perturbată activitatea de distribuire a prestațiilor sociale", a mai spus acesta. 

Peste 11.000 de români sunt izolați la domiciliu.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL