Poetul Dan Sociu refuză premiul de la ICR: "Ţine de un guvern prea scârbos"!

Friday, 10 January 2014, 18:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premiul, în valoare de 3.000 lei, oferit de Institutul Cultural Român, fusese anunţat deja. Premiul "Cartea de poezie a anului 2013" recompensează volumul "Vino cu mine ştiu exact unde mergem", publicat anul trecut de Dan Sociu, la Editura Tracus Arte. 
Juriul a fost format din criticii literari Alex Goldiş, Bianca Burţa-Cernat şi Mihai Iovănel, câştigători ai Premiului Tânărul critic literar în cadrul Galei la ediţiile 2011, 2012, 2013.

Acum puţin timp însă, poetul Dan Sociu a anunţat că refuză premiul, deşi juriul care l-a ales e compus din critici pe care-i respectă. Motivul e politica guvernului actual:

"le multumesc lui Mihai Iovanel, Alex Goldiș si Bianca Burta-Cernat pentru ca au ales Vino cu mine, stiu exact unde mergem pentru premiul cartea de poezie a anului (nici nu stiam de nominalizare) si mi-ar fi prins bine banii dar nu pot sa iau un premiu de la icr-ul asta si de la ministerul asta al culturii, tine de un guvern prea scirbos, care nu respecta contractele cu noi, e compus din mincinosi patologici, a incalcat (le-a rasturnat) toate promisiunile (si doctrina social-democrata), a batut si a hartuit tarani si protestatari, dispretuieste saracii, e arogant si unsuros, crede ca poate face ce vrea din legi si altele, dupa cum le stim"
Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ