Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plante care topesc grăsimea și accelerează metabolismul

Thursday, 28 August 2014, 09:03 Sursă: REALITATEA.NET

Nu există o plantă sau pastilă minune care să topească grăsimea, în afara unui stil de viață sănătos, însă anumite remedii naturiste pot grăbi procesul de pierdere în greutate.

Important de știut este însă că, dincolo de orice, când ne propunem să slăbim, trebuie să avem un vedere un regim moderat, nu foarte restrictiv. În niciun caz nu se va coborî sub 1.000 de kilocalorii pe zi și ar fi bine ca alimentele să fie distribuite de-a lungul a 4-6 mese, pentru a menține metabolismul activ.

Trei categorii de plante care topesc kilogramele

Potrivit medicului primar Alice Popescu, specializat în medicină generală, acupunctură și fitoterapie, la Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă din București, există trei categorii de plante care vă ajută să obțineți silueta dorită.

Mecanismul lor de acțiune este diferit: fie taie pofta de mâncare și stimulează metabolismul, fie elimină mai repede apa din țesuturi și intensifică tranzitul intestinal.

1. Plantele cu rol de purificare folosite în eliberarea lichidelor reținute în organism precum păpădia, socul sau coada calului. Acestea au avantajul că nu dau efecte secundare, doar purifică organismul
2. Orice fel de tărâțe: acestea scad pofta de mâncare, umplu stomacul și conferă aceeași sațietate ca și o masă, datorită conținutului ridicat de fibre. Se găsesc și în produsele de detoxifiere, create pentru a stimula tranzitul intestinal. Extrem de eficientă este inulina, o fibră solubilă alimentară indicată în curele de slăbire, fiindcă încetinește absorbția de zahar din alimente.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL