Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 200 de proiectile descoperite într-o localitate din judeţul Tulcea

Tuesday, 08 May 2018, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu, a declarat că intervenţia pompierilor a fost îngreunată de ploaia torenţială.

"Până la acest moment, au fost identificate 225 de proiectile de calibru 75 de milimetri şi două proiectile de calibru 125 de milimetri. Cercetările vor fi reluate mâine dimineaţă. La faţa locului se va interveni şi cu un detector de metale pentru ca membrii grupării pirotehnice să asigure asanarea terenului de întreaga muniţie", a menţionat Daciu.

Reprezentantul ISU Delta a mai spus că zona în care au fost identificate cele 227 de proiectile a fost delimitată şi va fi păzită pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

"Prin intermediul autorităţilor locale se va identifica un teren pentru amenajarea unui poligon improvizat în vederea distrugerii controlate a proiectilelor", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta.

La sfârşitul lunii februarie, lucrătorii ISU Delta Tulcea au ridicat din curtea unui bărbat din satul Ceamurlia de Jos o bombă de aruncător neexplodată, cu un calibru de 60 de milimetri, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL