Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patru noi ALERTE de măști neconforme, emise de ANPC, prin sistemul RAPEX

Friday, 20 November 2020, 10:32 Sursă: Realitatea.net

ANPC anunță, într-un comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul instituției, că încă 4 notificări ale României, în ceea ce privește alerte de măști neconforme de pe piață, au fost preluate de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Sub coordonarea Ministerului Economiei, în toată această perioadă, ANPC a supravegheat permanent piața de produse speciale de protecție, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.

"Operatorii economici, care pun in circulatie produsele, au responsabilitate fata de cumparatori. Noi ii consiliem sa intre pe site-ul ANPC si pe cel al Comisiei Europene, unde apar produsele care sunt neconforme", a afirmat  președintele ANPC Eduardt Cozminschi, într-o intervenție la Realitatea PLUS. 

Întrebat ce ar trebui să facă românii pentru a nu cădea pradă unei situații în care măștile cumpărate să fie, de fapt, neconforme și astfel să nu-i protejeze de infecția cu noul coronavirus, președintele ANPC a răspuns: "Să cumpere din farmacii, din magazine care au autorizație. Să fie atenți să aibă marcajul CE pe ele și etichetă cu traducere în limba română".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL