PATRONUL unui lanţ de magazine, CONDAMNAT la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru ÎNŞELĂCIUNE

Monday, 23 June 2014, 12:14 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Tribunalului Bihor s-au pronunţat, vineri, într-un dosar de înşelăciune din 2013 în care omul de afaceri Ion Govoreanu a fost trimis în judecată alături de un alt bărbat, Ionuţ Alexe Ionescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest dosar, patronul lanţului de magazine Trei G a fost trimis în judecată pentru înşelăciune după ce ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,34 milioane de lei, prin neplata TVA și a altor taxe şi impozite pentru comerţ cu zahăr. Practic, prin firma For United SRL, înregistrată într-o comună din judeţul Bihor, Govoreanu importa zahăr pentru a produce "zaharom" (amestec de zahăr, vanilie şi cacao), dar de fapt reambala zahărul şi îl revindea prin intermediul unei alte societăţi, Simonela Impex, administrată de vărul său, Ionuţ Alexe Ionescu.

Tribunalul Bihor a decis că în cazul lui Ionescu a intervenit prescipţia faptelor, însă Govoreanu a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

De asemenea, în solidar SC For United SRL Vadu Crişului, Goroveanu trebuie să plătească daune materiale de 1.345.178 de lei Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca. Govoreanu mai trebuie să achite 11.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea.

Într-un alt dosar, aflat tot pe rolul Tribunalului Bihor, Ion Govoreanu este judecat, alături de alte persoane, pentru o fraudă de peste 22 de milioane de euro, în baza unui dosar întocmit de DNA Oradea, care l-a acuzat de iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În vara anului 2011, omul de afaceri a fost arestat preventiv, apoi fiind cercetat în libertate.
În ambele dosare, Govoreanu a fost acuzat că s-a folosit de mai multe firme în insolvenţă, aflate pe numele unor apropiaţi sau ale unor persoane lipsite de resurse materiale, prin intermediul cărora a făcut tranzacţii, sustrăgându-se de la plata TVA şi a accizelor.

În nume propriu sau prin membrii familiei ori prin alţi apropiaţi, Ion Govoreanu controlează 19 firme, toate înregistrate în judeţul Bihor, cu diverse domenii de activitate, pornind de la comercializarea de alimente, fructe şi legume, şi până la construcţii, schimb valutar, consultanţă sau asigurări, având cifre de afaceri de ordinul milioanelor de euro anual. Multe dintre ele figurează însă pe pierderi, iar unele au activitatea suspendată.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri