Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentul nipon a adoptat legea care prevede vaccinarea gratuită antiCovid

Wednesday, 02 December 2020, 11:09 Sursă: Realitatea.net

Proiectul de lege, ce prevede că guvernul va acoperi toate costurile vaccinurilor, a fost adoptat de Camera inferioară a Parlamentului, după ce primise aprobarea Camerei superioare.

Japonia a precomandat vaccinuri pentru 60 milioane de persoane de la compania farmaceutică Pfizer şi pentru 25 milioane de persoane de la laboratorul de biotehnologie Moderna. Guvernul a mai confirmat că va primi 120 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de AstraZeneca.

Adoptarea proiectului de lege survine la două săptămâni după ce prim-ministrul Yoshihide Suga a declarat că Japonia se află în "alertă maximă" după ce a înregistrat un număr record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Deşi legea recomandă ca oamenii să fie vaccinaţi, guvernul le va permite cetăţenilor să refuze inocularea dacă eficacitatea şi siguranţa vaccinurilor nu au fost demonstrate suficient la momentul aprobării.

În cazul în care vaccinarea va provoca efecte secundare serioase, guvernul va acoperi cheltuielile medicale şi pensiile de invaliditate rezultate.

De la debutul pandemiei și până în prezent, Japonia a înregistrat circa 150.000 de cazuri de infectare şi 2.170 de decese.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL