Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PANICA scoate oamenii la cumpărături, în Europa. DE CE se tem oamenii și care sunt cele mai CĂUTATE produse

Wednesday, 28 October 2020, 09:04 Sursă: Realitatea.net

În întreaga lume, magazinele se pregătesc deja pentru un al doilea val al cumpărăturilor de panică.

"Prima noastră prioritate este să ne păstrăm asociaţii în siguranţă. A doua prioritate este să păstrăm lanţul de aprovizionare în mişcare şi să avem stocuri. Al treilea obiectiv este să încercăm să-i ajutăm pe alţii și să ținem magazinele noastre deschise, iar firma să aibă flux de numerar. Am luat decizia de a-i sprijini pe cei care închiriază spaţii în magazinele noastre, dar și să mărim numărul de angajați", a afirmat Doug McMillon, director general al unui lanţ de magazine din retail.

În Statele Unite, unde este aşteptat deja al treilea val de umplut cămările, încă nu se ştie dacă oamenii vor da iama în rafturile cu hîrtie igienică sau şerveţele dezinfectante.

Lipsa de predictibilitate a evoluţiei pandemiei îi alarmează deopotrivă pe retaileri şi pe clienţi. Cei din urmă caută congelatoare în care să poată stoca produse pentru iarnă. La nord, în Canada, deja au apărut ştiri despre lipsa hârtiei igienice la o importantă reţea de magazine din Montreal.

În cea mai puternică economie a Europei, Germania, oamenii au început din nou să se asigure cu provizii.

Odată cu restricţiile impuse restaurantelor, a devenit obligatoriu să se gătească acasă, ceea ce înrăutăţeşte problema aprovizionării cu produse alimentare a magazinelor. La mare căutare acum, ca şi în martie, este hârtia igienică.

Germanii chiar au acces la un site care îi ajută să-şi calculeze singuri necesarul pentru acest produs, asta pentru a evita stocurile exagerate. Astfel, un stoc de 10 role, cu 2 vizite la toaletă zilnic, asigură o autonomie de 63 de zile, mult peste durata estimată a carantinei. Concluzie: sunt suficiente proviziile!

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL