Panică într-o şcoală din Târgu-Mureş. Părinții cer izolarea unui copil a cărui mamă se întoarce din China

Sunday, 09 February 2020, 23:10 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Părinţii au mai cerut ca după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele.

De asemenea, petiţionarii mai cer luarea unor măsuri şi în cazul altor elevi, care sunt rude cu copilul a cărui mamă urmează să se întoarcă din China şi au cerut izolarea acestora la domiciliu timp de două săptămâni.

Inspectorul general şcolar al judeţului, Claudiu Bândilă, susţine că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

"Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică privind acest caz, instituţie care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ţine legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul", a precizat, duminică, Claudiu Bândilă.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.

La intrarea în ţară, peste câteva zile, mama elevului are obligaţia să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-10 04:55:40
Ali Osmaliul

Bujetarul romenos, fie el pulifirician sau simplu gainar, de 30 de ani se chinuie sa darime si sa vinda intreaga tara si poporul care nu e in aceiasi categorie privilegiata (cel putin de a primi bani sub forma de salarii si pensii in mare majoritate fara sa faca nimic pentru ele) ca si ei !

2020-02-10 04:59:35
Ali Osmaliul

Asa ca nu e de mirare ca poporanii incearca sa se apere si sa se salveze, pe cit posibil, de saracie, boala si moarte prosteasca. Statul, prin toti bujetarii pe care ii plateste, ar trebui sa aiba ca prima prioritate SECURITATEA si PROTECTIA cetatenilor romani prin orice mijloace, ceea ce nu se intimpla, ba chiar din contra. Asa ca nu e de mirare ca orice om care cunoaste ingalarea, incompetenta, nepotismul si coruptia bujetarului in majoritate incearca sa ii forteze sa isi aduca aminte DE CE SINT PLATITI !!!?

Alte articole din: SOCIAL