Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Palatul Victoria va fi luminat, astăzi, în MOV. MOTIVUL?

Wednesday, 26 March 2014, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul român se alătură astfel și în acest an demersului Asociației pentru Dravet și alte Epilepsii Rare.

În cadrul evenimentelor dedicate combaterii acestei maladii, tot miercuri, începând cu ora 18.00, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare organizează flashmob-ul "Purple Salsa", pentru al doilea an consecutiv, la Centrul comercial Plaza România din București, scrie AGERPRES.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day) este marcată la 26 martie.

Fondată în Statele Unite de către Cassidy Megan în 2008, în prezent este marcată în peste 50 de țări din lume, cu scopul de a crește gradul de informare în privința bolii, risipind astfel miturile asociate epilepsiei. Culoarea acestei zile este violetul. Purtând un obiect de această culoare sau folosind iluminatul colorat astfel, ne manifestăm solidaritatea cu cei care suferă de epilepsie.

În România, Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO) organizează în colaborare cu companii farmaceutice acțiuni de informare despre această boală. Este necesar ca informațiile despre boală, cauze, simptome, precum și despre cum se poate acorda primul ajutor în cazul unei crize convulsive/epileptice să ajungă la membrii familiei, angajați și angajatori, pentru ca cei afectați să nu mai fie marginalizați sau discriminați și să se poată integra în societate.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL