Negocieri dure pe OUG 114. Ministrul de Finanțe, față în față cu administratorii de pensii private

Thursday, 21 March 2019, 10:34 Sursă: REALITATEA.NET

Eugen Teodorovici a anunțat că Executivul își dorește să încheie dezbaterile până vineri, astfel încât ordonanța de modificare să fie adoptată, săptămâna viitoare, informează Realitatea TV.

Guvernul ar putea să adopte, mai întâi, o ordonanță care sa vizeze doar sectorul bancar, asta dacă nu se ajunge la o înțelegere în ceea ce privește celelalte sectoare afectate.

Liderii coaliției de guvernare au anunțat ca s-a ajuns la o soluție de compromis în întâlnirile cu reprezentanții bancari. Taxa aplicata pe activele financiare nu se va mai calcula în funcție de Robor, ci va fi o taxa diferențiată.

Marea capcană întinsă de guvernul Dăncilă! Câți bani pierd la pensie cei care renunță la Pilonul II

Cele mai mari dispute sunt legate de taxa aplicata din domeniul energiei și telecomunicatiilor. Inclusiv cei de la ALDE insista cu eliminarea taxei de 2 la suta aplicata companiilor din domeniul Energiei. Chiar Călin Popescu Tăriceanu spunea ca e greu de suportat.

Al treilea sector afectat este cel al pensiilor private. Cu administratorii privați ai acestor fonduri se întâlnește astăzi Eugen Teodorovici. Ordonanță le impune să majoreze capitalul social cu 800 de milioane de euro, de 11 ori mai mult decât actualul capital social.

Executivul lua în calcul sa le ofere posibilitatea de a investi și în alte proiecte tocmai pentru a-și spori capitalul social. E de văzut dacă cele două părți vor ajunge azi la un acord.

UDMR nu susține "lăcomia" Guvernului PSD


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL