Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Otrava albă din alimente. Este mult mai nocivă decât sarea sau zahărul

Tuesday, 31 May 2016, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Glutamatul de sodiu creşte poftă de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.

Substanţă se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.

Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere substanţă cu ajutorul căreia aromă naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită.

În scurt timp, a devenit extrem de popular în SUA. Glutamatul de sodiu are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componentă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.

Specialiştii susţin că glutamatul este substanţă din cauza căreia nu putem renunţă la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate.

Sursa: bzi.ro

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL