Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, despre creșe și grădinițe: Trebuie să stabilim reguli. Sunt părinți care și-ar putea pierde locul de muncă 

Thursday, 30 April 2020, 09:52 Sursă: Realitatea.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul ia în calcul stabilirea unor reguli în cazul unor posibile creșe și grădinițe, în contextul în care există pericolul ca anumiți părinți să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă cu copiii, dacă nu se găsesc soluții. 

"Trebuie pregătite măsuri de protejare. Trebuie să stabilim niște reguli și în cazul unor posibile creșe și grădinițe. Comunic direct cu foarte mulți cetățeni, foarte mulți mă abordează direct, cunosc probleme. Știu că este o problemă legată de copii. De exemplu, în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de Legea 19, plata indemnizației de 75%, sunt foarte multe mame și tați care pot să riște să-și piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu", a declarat Ludovic Orban.

"Trebuie găsită o modalitate de a putea organiza un sistem în care să aibă grijă de copii, suplimentar față de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanța noastră", a mai spus Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara, miercuri, că after-school-urile și creșele ar putea fi redeschise pe perioada verii, însă cu un număr redus de copii.

Ministrul Muncii: Creșele și grădinițele s-ar putea deschide la vară


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL